Siirry pääsisältöön

Kansainvälinen jazzpäivä

#jazzpäivä
#jazzday

Suomen Jazzliitto haastaa ottamaan osaa UNESCOn Kansainvälisen jazzpäivän juhlintaan ja Jazzpäivä-kampanjaan!

Jazzliitto kannustaa kaikkia jazzin parissa toimivia ja jazzia rakastavia osallistumaan päivän viettämiseen niin isojen kuin pienien tapahtumien sekä huomionosoitusten muodossa. Vuonna 2022 Jazzpäivä-kampanjan tavoitteena on tehdä tunnetuksi sekä tätä merkkipäivää että jazzin asemaa rauhan, kulttuurienvälisen vuoropuhelun, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien airuena. Suomessa päivän juhlallisuudet yhdistyvät saumattomasti vapun viettoon.

Kansainvälinen jazzpäivä soikoon!

International Jazz Day – Kansainvälinen jazzpäivä 

Marraskuussa 2011 Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO nimitti 30. huhtikuuta International Jazz Day:ksi eli Kansainväliseksi jazzpäiväksi nostaakseen esiin jazzia ja sen diplomaattista tehtävää yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Jo yli vuosikymmenen jazz taidemuotona on tunnustettu rauhan, kulttuurien välisen vuoropuhelun, monimuotoisuuden sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen edistäjänä. Kansainvälinen jazzpäivä tuo yhteen muusikot, yleisöt, tutkijat ja yhteisöt ympäri maailmaa oppimaan jazzin juurista sekä juhlimaan jazzin tulevaisuutta.

Kansainvälisen jazzpäivän kattohanketta johtaa legendaarinen jazzpianisti ja -säveltäjä Herbie Hancock, joka toimii UNESCOn kulttuurienvälisen vuoropuhelun suurlähettiläänä ja Herbie Hancock -instituutin puheenjohtajana.

Lisätietoa Kansainvälisen jazzpäivän juhlinnasta maailmalla löydät International Jazz Day -sivustolla.

www.jazzday.com 

Jazzpäivä-kampanja 2022

Osallistu Kansainvälisen jazzpäivän juhlimiseen sosiaalisessa mediassa! Löydät kampanjan kuvamateriaalit tältä sivulta oheisista linkeistä. Vuoden 2022 Jazzpäivä-kampanjan kasvoiksi on valittu tapahtuman suojelija ja jazzlegenda Herbie Hancock, ja sekä kotimaiset jazzmuusikot Timo Lassy ja Kaisa Mäensivu.

Herbie Hancock: “There is hope and solidarity in jazz music, something we all need right now.”

Timo Lassy: “Jazzmusiikin universaali kieli tuo ihmisiä yhteen, sykkii rauhan ja suvaitsevaisuuden puolesta.”

Kaisa Mäensivu: “Jazzmusiikki on ihmisten luoma kommunikaation kieli, jolla välitetään tunteita, empatiaa ja iloa. Sen olemassaolo vakuuttaa minut siitä, että meissä ihmisissä on paljon hyvää.”

Voit halutessasi jakaa seuraavan tekstin julkaisusi yhteydessä:

Hyvää UNESCOn Kansainvälistä jazzpäivää 30.4.!

UNESCO nimitti vuonna 2011 30.4. Kansainväliseksi jazzpäiväksi, ja siitä eteenpäin jazz taidemuotona on virallisesti tunnustettu rauhan, kulttuurien välisen vuoropuhelun, monimuotoisuuden sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen edistäjänä. Kansainvälinen jazzpäivä nostaa esiin jazzia ja sen diplomaattista tehtävää yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Kuten jazzlegenda, UNESCOn hyvän tahdon lähettiläs Herbie Hancock on jo todennut, jazzissa on toivoa ja solidaarisuutta, joita me kaikki tarvitsemme näinä aikoina.

Suomen Jazzliiton Jazzpäivä-kampanjan kotimaisina kasvoina toimivat vuonna 2022 saksofonisti Timo Lassy ja kontrabasisti Kaisa Mäensivu.

"Jazzmusiikin universaali kieli tuo ihmisiä yhteen, sykkii rauhan ja suvaitsevaisuuden puolesta,” Lassy kertoo omasta näkemyksestään jazzin asemasta maailmassa.

“Jazzmusiikki on ihmisten luoma kommunikaation kieli, jolla välitetään tunteita, empatiaa ja iloa. Sen olemassaolo vakuuttaa minut siitä, että meissä ihmisissä on paljon hyvää,” Mäensivu sanoo jazzin roolista nykypäivänä.

Jazzpäivä soikoon!

#jazzpäivä #jazzday

PNG-kuvamateriaalit latauskansiosta (Facebook, Instagram)

Jaa 30.4. kampanjakuvia omilla sometileilläsi ja kerro jazzin merkityksestä sinulle. Olit sitten jazzin tekijä, sen mahdollistaja tai siitä nauttija, kerro miksi juuri jazz saa sinut syttymään! Käytä julkaisun yhteydessä virallisia hashtageja #jazzpäivä ja #jazzday.

Julkaise omia jazzaiheisia päivityksiä 30.4. #jazzpäivä #jazzday

Jaa 30.4. jazziin liittyviä julkaisuja omilla sometileilläsi. Käytä julkaisujen yhteydessä virallisia hashtageja #jazzpäivä ja #jazzday, niin nostamme niitä Jazzliiton omissa kanavissa päivän mittaan.

Kuka tahansa voi osallistua Kansainvälisen jazzpäivän juhlimiseen, ja mahdollisuudet ilmaista rakkautta jazziin ovat rajattomat. Tässä vain muutamia esimerkkejä tavoista osallistua 30. huhtikuuta:

  • Jaa mieleen jäänein jazzmuistosi
  • Jaa julkaisu päivän soittotreeneistä tai oppitunnista
  • Luo jazz-aiheinen varainkeruu ja tue valitsemaasi hyväntekeväisyyskohdetta
  • Järjestä jazzpäivän levyraati oman kokoelman aarteista tai esittele lempilevysi
  • Kerro miten vietät vappua jazzisti!

Järjestä oma tapahtuma Kansainvälisenä jazzpäivänä

Juhli Kansainvälistä jazzpäivää oman tapahtuman myötä! Jos järjestät 30.4. päivä tai sitä edeltävällä viikolla konsertin tai muuta jazzaiheista ohjelmaa, ilmoita siitä Jazzliitolle osoitteeseen maura.manninen@jazzfinland.fi 22.4. mennessä sillä teemme Jazzpäivä-kampanjan kanavissa nostoja päivän tapahtumista Suomessa.

Tässä vain muutamia esimerkkejä tavoista osallistua 30. huhtikuuta:

  • Järjestä konsertti, jamisessio tai open mic –tapahtuma
  • Omista festivaalisi tai klubisi ohjelma 30. huhtikuuta kansainväliselle jazzpäivälle
  • Kuratoi radio-/televisiolähetys paikallisten artistien musiikista tai tee jazz-aiheinen podcast-jakso

Rekisteröi tapahtuma International Jazz Day –sivustolle

Rekisteröi tapahtumasi myös UNESCOn International Jazz Dayn sivustolle! Sivusto tekee ilmoitetuista tapahtumista nostoja myös omassa tiedotuksessaan.

Tässä International Jazz Day -sivuston rekisteröitymisohjeet:

  1. Rekisteröi tapahtuma IJD:n sivuilla oheisen lomakkeen kautta: jazzday.com/register
  2. Seuraa IJD:n tileja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa ja tilaa IJD:n uutiskirje
  3. Osallistu kotimaiseen ja kansainväliseen keskusteluun ja jaa ajatuksia IJD:stä käyttäen virallisia hashtageja #jazzpäivä #jazzday

Kampanjan tukijat

Kampanjan toteuttamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoja Jazzpäivä-kampanjasta:

Maura Manninen, tuottaja
Tel. +358 400 45 63 81
maura.manninen@jazzfinland.fi