Jazzliitto

Vuonna 1966 perustettu suomalaisen jazzin katto-organisaatio Suomen Jazzliitto ry edistää jazzkulttuuria ja toimii jazzalan edunvalvojana Suomessa. Jazzliiton 47 jäsenyhdistystä eri puolilla maata toimivat itsenäisesti järjestäen omilla paikkakunnillaan festivaaleja, konsertteja ja tapahtumia. Jazzliittoon voivat yhteisöjäseniksi liittyä Suomessa rekisteröidyt jazzyhdistykset ja muut jazzin alalla toimivat oikeuskelpoiset yhteisöt. Jäseneksi haetaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus toiminnanjohtajalle osoitteeseen maria.silvennoinen(at)jazzfinland.fi.

Keskeisimpiä Jazzliiton toimintamuotoja kotimaassa ovat valtakunnalliset kiertueet ja muut jazztapahtumat. Kiertue- ja konserttitoiminnan lisäksi tärkeitä osa-alueita ovat toimiminen alan asiantuntijana erilaisissa kulttuurisektorin kehityshankkeissa, kansainvälinen yhteistyö sekä erilaiset tiedonvälitys- ja palvelutehtävät. Jazzliiton toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Suomen Jazzliitto on Europe Jazz Networkin jäsen ja toimii läheisessä yhteistyössä Music Finlandin, Muusikkojen liiton ja Musiikin edistämissäätiö MESin kanssa. Jazzliitto ylläpitää Jazz Finland -sivustoa.